2019

Verslag van de Kerst4kids Actie

Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) Winterswijk

Twee maanden geleden kregen we groenlicht van het SKB na overleg met het ziekenhuis over de regels wat wel en niet mag en natuurlijk onze wens. In twee maanden werden cadeautjes geregeld voor alle leeftijdsgroepen. Baby spulletjes werden gedoneerd. Troostdekens gedoneerd door troostdekentjes Overijssel. Bedrijven uit Borculo en omgeving, ondersteunde deze actie financieel of zoals Opel Broekhuis uit Deventer met een toegangskaarten actie en een geweldig Vivaro bestelwagen. Maar laten we niet vergeten, de geweldige pakken die werden gemaakt voor de kerstman en zijn elfjes, door Grace van Egmond

.

Dan is het woensdag 18 december.

Rond de klok van 10.00 uur verzamelen de eersten zich op het adres van de Stichting. Eerst is er Koffie en dan beginnen we de bus in te pakken, waarna we nog even een broodje eten voor vertrek. 


Een andere aanrij route werd gekozen, dit in verband met de actie van boeren en bouwbedrijven. Zo kwamen we aan bij het SKB in Winterswijk. We begonnen meteen met het uitpakken van alle goederen en de twee bolderkarren. Een van de rendieren kreeg al vrij snel de vraag wat we kwamen doen, en na wat uitleg vonden ze dit geweldig.

De karren waren ingedeeld en volgeladen. En zo maakte we onze intree in het SKB. De kerstman meldt zich bij de infobalie. Daar wordt nog even alles verduidelijkt wat mag en wat niet. De contactpersoon wordt gebeld en dan lopen we door de gang naar de afdeling. Onderweg in de gang werden Candy Canes uitgedeeld en stukjes ontbijtkoek.

Om 13.00 uur liepen we de afdeling op en ging Linda ons voor langs de kamers. Op iedere kamer werd eerst gevraagd wie op de foto wilde zodat onze fotograaf daar geheel rekening mee kon houden. De kinderen kregen een cadeau, een troostdeken en een tegoedbon van twee kaartjes voor het Dolfinarium te Harderwijk. De fotograaf legde dit alles vast en na het ondertekenen van onze Quitclaim formulier vertrokken we naar de volgende kamer.

Dan komen we bij een kamer waar we niet naar binnen mochten van de ouders uit voorzorg voor hun zieke baby.  Uiteraard hebben wij daar we alle begrip voor. De kerstman kijkt even door het raampje en dan komt de vader naar buiten, hij kent de kerstman maar al te goed.
Hij doet zijn verhaal en de kerstman kan niet anders dan hem een stevige knuffel geven. De anderen kennen hem ook en slikken even bij het horen van zijn verhaal. Snel wordt er besloten dat we zo even terug komen met iets speciaals. We gaan door naar de volgende afdeling. Dus eerst terug naar de auto. In de hal wordt een aantal dingen achter gelaten en de rest gaat de bus weer in en komen met de pakjes voor de allerkleinsten terug naar binnen.

Na een lange wandeling weer door de hal beginnen we aan de volgende hal, de baby afdeling. Helaas waren vele moeders aan het bevallen en mochten we niet op de kamers. Wij hebben dus bij iedere deur een troostdeken en een cadeau achtergelaten zodat de ouders toch al wat hebben voor de eerste dagen. Hierna vervolgen wij onze weg en gaan we de moeders op de controle afdeling bezoeken en hun succes wensen voor komen de tijd en een moeder die op dat moment aan het wachten was voor haar controle afspraak werd verwend met geschenken. Uiteindelijk gaan we naar de hal van het ziekenhuis.

Alle kinderen kregen een cadeau en wat lekkers, en enkele kinderen die er echt door heen zaten kregen wat extra aandacht. Iedereen kon en mocht met de kerstman, elfjes en rendieren op de foto. De dames van de catering wilde op de foto, moeders wilde op de foto. Onze fotograve was er druk mee. Gelukkig had ze veel verstand van de verschillende telefoons die zij in handen kreeg.

Anderen vonden het goed dat wij ze vastlegde. Vaak met de woorden: “dit moesten meerderen doen”. Ook gingen we even op een afdeling rond waar ouderen lagen. Dan kom je op een kamer waar een jonge dame lag en bij het zien van de kerstman wilde ze niets hebben. Ze zei: “kunt u mij beter maken?” … Ja dan staan daar een kerstman en zijn rendier Rudolf toch even met de mond vol tanden. We nemen even de tijd om te luisteren en nemen afscheid van haar met een beterschap wens. Stil lopen we over de gang. Eenmaal beneden moet de knop weer even om.

Rudolf the Red Nosed Reindeer komt terug en zegt: “ik ga even terug, ik ga haar nog even iets brengen”, en omdat ze koorts had en toch ook koud, heeft hij een mooie troostdeken naar haar gebracht. Hier was zij heel erg blij mee.

Na tig foto’s van ons geweldige team én nog een kerstfoto op de trap van het ziekenhuis binnen,


 

ruimde wij op om weer huiswaarts te keren. Buiten werd alles weer meteen uitgezocht en ingepakt. Dan komt een drietal dames met een meneer naar ons toe. Hij was motorrijder en wilde even kijken bij ons. De man was ernstig ziek (kanker) hij had een wens 50 x naar TT Assen, “maar dat zou hem wel niet worden zei hij”. Dat zou dan in 2021 zijn.

Dit zijn dan net even die verhalen die de volgende dagen door je hoofd blijven spelen, je een machteloos gevoel geven. Maar denk dat wij, door de knuffel, het aanhoren van hun verhaal en even dat luisterend oor zijn, meer doen dan dat wij ons op dat moment beseffen.

Stichting Bikers4all vraagt niet om financiële overzichten om te bepalen of we iets kunnen doen. De reden is: ziektes hebben geen grenzen, maakt geen onderscheid of je nu rijk of arm, jong of op leeftijd bent. Stichting Bikers4all wil een voorbeeld zijn voor anderen om te doen wat wij doen, betrokken en persoonlijk er even zijn, en de dingen doen, zonder eigenbelang.

Bestuur Stichting Bikers4all is trots op al onze ambassadeurs, die het keer op keer het weer mogelijk maken anderen tot steun te zijn.

Bedrijven die het dit keer mogelijk maakte zijn:

Opel Broekhuis                                                                        7418 BJ Deventer
Zosuus Hairlab                                                                         7482 BZ Haaksbergen
Troostdekentjes Overijssel                                                       7604 CS Almelo
Ondernemersacademie Dir.: Bart Lieven                              7261 AM Ruurlo
Edwin Bolleboom en Janneke de Boer                                   1684 NX Zwaagdijk-Oost
Cigo Spithoff,                                                                            7442 NJ Nijverdal
Apotheek Nijverdal BV,                                                             7443 BC Nijverdal
Apotheek Mijnhardt B.V.,                                                           7442 LS Nijverdal  
BENU Apotheek,                                                                       7442 ZE Nijverdal
DA MOOI Fredriek,                                                                   7442 MN Nijverdal  
Top1toys nijverdal,                                                                    7443 BR Nijverdal  
Jumbo,                                                                                      7443 BE Nijverdal
Juffrouw Kwast,                                                                         7441 ER Nijverdal
Kikke,                                                                                         7441 HH Nijverdal
Baby-Dump Hellendoorn,                                                           7447 RA Hellendoorn  
Berryl Baby – Babypraktijk Almelo, `                                        7604 AN Almelo             
Annie Do-it-yourself                                                                    6705 BN Wageningen

Ride Out Fenneke

Ride out Fenneke in Winterswijk

Zaterdag 5 oktober 2019 was het Nationale Ouderen dag, een dag waarbij in heel Nederland ouderen hun wens kunnen laten uitkomen.In Winterswijk kregen ze bij de Winterswijkse Uitdaging, een verzoek binnen van Fenneke.

Zij wilde graag een keer achterop een motor meerijden. Een wens die ze al 35 jaar had, maar nooit heeft uitgesproken. De vraag kwam via Facebook bij ons terecht en Stichting Bikers4all heeft zich toen aangemeld om deze wens voor Fenneke uit te laten komen. Zeker toen we hoorde wat zij allemaal al heeft moeten doorstaan en dan nog zo positief in het leven blijven staan.Zaterdagochtend verzamelde vele rijders zich al vroeg op het adres van de Stichting in Neede. Om 11.30 uur reden we vanuit daar in colonne richting Winterswijk waar we door Ingrid van de Winterswijkse Uitdaging werden ontvangen met koffie en oliebollen.

Na ongeveer een uur was iedereen aanwezig voor de Ride Out en stelde we ons snel op om naar de woning van Fenneke te rijden. Een rit van wel 5 minuten. Het duurde even voor ze buiten was en daar werd ze verwelkomt door alle rijders die haar even een hand gaven en een mooie dag wensten.
23 bikers waren op deze middag aanwezig.
Nadat zij was aangekleed nam ze plaats achter op de trike van Woody.
Onze road captain deze dag was Butterfly, zij reed voorop en bepaalde het tempo en de route. We reden weg van de woning richting Vreden, Meddo, Corle naar het Woold waar we bij restaurant De Gulle Smid een stop hadden.
De eerste 35 km zaten er op. Maar wat genoot ze van alles. Dit was ook wel te zien op foto’s.

Op de vraag, is dit wat je wenste? Was haar antwoord heel duidelijk: “NEE, dit is veel meer dan dat”. Voor Fenneke was dit veel meer, ‘het Titanic effect’ zoals zij het zelf noemt.We namen plaats op het terras waar Griz even bij haar ging zitten. Fenneke vertelde Griz wat ze allemaal al had gehad en momenteel nog heeft. Maar ook dat ze aankomende maandag weer naar het ziekenhuis moet omdat haar enigste nier het niet meer goed doet. Dan slik je even en zegt: “maar dan is deze dag helemaal op zijn plaats toch?” “Ja” zei ze, “ik geniet helemaal, dit is zo prachtig zo mooi. Luister, ik geniet van de vogeltjes op mijn balkon, van de verkleuringen van de bladeren aan de bomen, de eikeltjes op de grond, maar vandaag geniet ik intens.” Dan zegt Griz, “ik zal een motor klaar zetten en gaan we even foto’s maken zodat u ook een fotoboek krijgt van ons om nog lang na te kunnen genieten.” Ja, dat wilde ze wel, dat vond ze geweldig.

Maddog stelde zijn motor beschikbaar voor de fotoshoot en plaatste deze op de brug bij de watermolen waar Fenneke dan ook plaats nam op de motor. Makkelijk ging het niet om dat voetje er overheen te krijgen, maar daar zat zij. Foto’s werden gemaakt, dit keer niet door Wolfangel maar door Darkangel. Zij nam de tijd om die foto te maken die er moesten komen.
Nog even de groepsfoto en dan maken we ons op voor de rit terug. Terug naar huis. We reden via Kotten, Ratum naar Winterswijk. Waar we rond 16.00 uur aankwamen bij de woning van Fenneke. Zij bedankte iedereen voor hun komst, ook Griz en Ingrid bedankten iedereen voor hun komst, waarna iedereen Fenneke een hand gaf en sterkte wenste voor maandag. Zo namen wij afscheid van deze lieve mevrouw, een toonbeeld van positiviteit.
Nadat Fenneke naar boven was werd er nog even na gepraat en adressen uitgewisseld, en toen maakte iedereen zich op om naar huis te gaan. Een gil van boven gaf aan dat we gaan moesten want ze wilde ons uitzwaaien (hahaha, zo lief).De meeste rijders kwamen uit de buurt van Winterswijk. Een enkeling kwam van ver, zoals Maddog die ruim 250 km enkele reis heeft gereden om er bij te zijn maar ook René die vanuit Meppel er was. Ondanks de kou waren ze er toch bij. En zoals Maddog al zei: “je staat ergens voor en je bent van de organiserende partij dan moet je erbij zijn als het kan.”

Wij bedanken Ingrid, van de Winterswijkse Uitdaging, Joost (rijder en eigenaar hotel Stad Munster) de drankjes afgerekend en Marcel van de gulle Smid heeft de hapjes gedoneerd en dat wij samen dit hebben mogen doen voor deze mevrouw. We weten elkaar nu te vinden en hopen dan ook op een mooie toekomst in samenwerking waarbij het doel belangrijk is.

Ride Out Petra

Zondagochtend 14 juli 2019 verzamelen rijders zich bij de McDonalds in Kampen.
De secretaris is al vroeg aanwezig om de eerste rijders op te vangen.
Mensen vanuit heel Nederland kwamen naar Kampen toe om iets te kunnen betekenen voor het gezin van deze dag.
Regen werd getrotseerd om erbij aanwezig te kunnen zijn.
De mensen genoten van hun kop koffie en na het ondertekenen van de Quit claim formulieren nam de voorzitter het woord.
Na twee keer vragen om stilte blies hij toch maar even op zijn fluitje en dan is het stil.
Hij verteld over het gezin waar we vandaag heen gaan, wat er allemaal in grote lijnen speelt en speelde. Op verschillende gezichten van rijders zie je de emotie en een enkeling laat een traan.
De voorzitter legt uit hoe het gaat tijdens de ride out. Waar we aan moeten denken tijdens de rit.


Om 12.15 uur stellen we ons op voor vertrek naar Zwartsluis. Nog eenmaal kijken of iedereen klaar is en dan rijden we weg met natuurlijk dat de eerste brug die we vandaag tegenkomen open staat. Al met al reden we iets voor 13.00 uur de straat in.  En voor het huis werd er even wat extra gas gegeven en ze vond het geweldig binnen in de kamer. Als laatste kwam de Goldwing trike voorbij en Petra werd helemaal hyper. We reden gewoon door om vervolgens achterlangs door de wijk terug te rijden en bij het huis te stoppen. Ze kwam meteen naar buiten, wat een verrassing was het voor haar.

Lex (haar zoon) en zijn vriendin Roxanne hebben 5 weken hun mond moeten houden.

Sterk geëmotioneerd stonden ze samen buiten te kijken, allemaal voor mij zegt Petra? Ze pakte de voorzitter vast en keek hem aan met tranen in de ogen en een blik van “waarom?”. De voorzitter vertelde wat we kwamen doen en dat zij allen mee mochten. De zoon had voor zijn vader dan ook nog een dikke Amerikaan geregeld zodat hij ook mee kon op deze dag. Iedereen gaf Petra een hand om haar welkom te heten in deze groep van bikers.


Petra keek haar ogen uit. Ja, de Goldwing trike was alles. Maar dit nam niet weg dat ze graag bij Mark achterop de trike plaats nam, nadat ze zich snel even had omgekleed en een dikke jas aan had getrokken.
Ze vertelde dat ze zelf ook motor had gereden maar dit niet meer kon door de behandelingen.

Dan krijgen we het sein om te gaan vertrekken  voor deze ride out.

Als iedereen de motoren heeft gestart geeft de secretaris het sein aan de road-captain dat hij kan vertrekken. We rijden als één groep… 26 motoren, 3 trikes en 1 zijspan gevolgd door de Amerikaan en onze vaste volgauto voorzien van vlaggen. We rijden langs de molen in Sint Jansklooster, binnendoor naar Blokzijl waar de weg steeds smaller werd tussen de huizen door. Langs de haven. Daarna richting Ossenzijl waar we bij de Weerribben een tussen stop hebben. Iedereen krijgt daar een consumptie aangeboden door de stichting. Op het terras zittende viel het pas op dat de regen die er in de ochtend viel, die middag was opgehouden en dat zelfs de zon doorbrak.


De angels die huilde over ons heen, begonnen te glimlachen bij het zien wat wij deden.

Samen met Peet zet de voorzitter de trike klaar voor de fotoshoot.

Waarna Dinette de fotoshoot voor haar rekening nam omdat onze vaste fotograaf door ziekte helaas niet aanwezig kon zijn. Het was mooi om te zien hoe Petra genoot van alles en hoe Dinette omging met dit gezin, de humor die zij heeft kwam goed te pas bij dit gezin. Daarna nog even de fotoshoot op de brug en de groepsfoto op de brug. 


Waarna we ons opmaakte voor vertrek van het laatste gedeelte van de route. De roadcaptain was verplicht om te gaan staan op zijn motor om over het riet te kunnen kijken in verband met tegenliggers, het eerste deel was ook zo smal. En toen reden we door Nederland heen voor een minuut of 3 en daarna waren we er weer uit.
Mark de triker die Petra achterop had, kreeg de hele rit van alles te horen. En ook dat we ‘rondje Nederland’ gingen doen. Hij had nog zo iets van: “duhh daar rijden we toch al?!”. Maar toen zag hij het bord met de plaatsnaam Nederland een bochtje verder en we reden er weer uit. “Kijk,” zei Petra “rondje Nederland”.  Hierna ging de route via Giethoorn naar huis terug. Eenmaal thuis werd de Amerikaan en de trike opgesteld voor de groepsfoto.

Nog eenmaal die foto. Die zo belangrijke foto voor nu en straks.

Dan neemt de voorzitter weer het woord. Hij begint dat de stichting samen werkt met een aantal vrouwen uit Overijssel die samen het Troostdekentje vormen en dat hij dus namens hen en alle bikers een deken mag aanbieden.

Hij hoopt dat ze, als ze het eens moeilijk heeft, de deken mag dragen en dat zij die warmte mag voelen van al die mensen die er vandaag bij waren… weer of geen weer. Bikers met het hart op de juiste plek.
Hij bedank iedereen voor hun aanwezigheid en vraagt om het gezin een hand te geven voor we vertrekken naar huis.


In kleine groepjes vertrokken we richting huis, 4 motorrijders dan weer 2 dan weer 6 en zo kwam het dat de straat leeg liep. Uiteindelijk vertrokken wij van de stichting ook. Onderweg draaide er een af en ging via de snelweg. De anderen reden door om nog even gezamenlijk een kop koffie te nuttigen en dan naar huis.

Iedereen bedankt voor jullie steun en aanwezigheid.
Peet bedankt voor het meegaan tijdens het voorgesprek en natuurlijk het ophalen van de Goldwing trike.
Wat voor jouw Peet, een dag van een thuiswedstrijd had kunnen zijn, reed jij nu bijna net zoveel km als alle anderen.
Hans, bedankt voor het beschikbaar stellen van je Goldwing trike,
Ook namens Petra want, wat vond zij het geweldig allemaal.

Ride Out voor Marco

Zondag 2 juni was het dan zover, de Ride Out voor Marco kon door gaan.
De eerder dit jaar geplande Ride Out die we moesten verplaatsen vanwege het slechte weer toen.
Om 9.00 uur verzamelde de eerste rijders zich en om 9.15 uur gingen we rijden. Om 11.00 uur arriveerde we op de afgesproken locatie in Heteren bij de Mac Donalds.
Nadat de Quitclaim formulieren waren ondertekent gingen we op weg. De rit ging via de A50 en de A73 naar st Anthonis., waar zich al een grote groep motorrijders uit Brabant stonden te wachten om mee te rijden.

Nadat iedereen ook hier de documenten hadden getekend nam Griz even het woord. Hij legde uit voor wie we gingen rijden en waarom. Ook dat we de rit gingen begeleiden en door wie dit zou gaan gebeuren. Op de vraag of er nog opmerkingen zijn, werd er verteld dat we op moesten passen voor veel grind op het wegdek omdat in de omgeving veel wegwerkzaamheden waren.
Dan gaan we vertrekken en rijden naar het huis van Marco.

Marco zit buiten op het balkon en geniet van alles wat langskomt, niet wetende dat ze allemaal voor hem komen. We rijden het parkeer terrein op waar de zus van Marco en één van zijn begeleidsters ons stonden op te wachten.  Maaike, de zus van Marco, kon de tranen niet meer bedwingen van zoveel motoren die het parkeer terrein op reden.
We verwelkomde de dames en vroegen of ze Marco gingen ophalen. Nou daar kwam hij aan hij was zo blij als een kind. “Allemaal voor mij?” vroeg hij vol blijdschap.

Dan neemt de voorzitter even het woord. Hij legt aan Marco uit wat we gaan doen, een grote smile van oor tot oor is het gevolg. Hij had er zin in! Vervolgens vraagt de voorzitter of iedereen zich even wil voorstellen aan Marco. Onder tussen wordt het span klaargezet zodat hij kan instappen. Zijn zus stapt achterop en zijn begeleidster in het zijspan bij haar broer. We zijn klaar voor vertrek.

De route ging via de mooie binnendoor weggetjes naar de brug van Gennep. Van Gennep reden we richting Kleve waar we net buiten de bebouwde kom weer richting Siebengewald reden. Daar werd er gestopt bij Camping de Hei.
Hier werden we gastvrij ontvangen en nadat iedereen 1 consumptie van de stichting heeft mogen ontvangen was er een photoshoot met Marco. Uiteraard mocht een groepsfoto niet ontbreken. Wat waren er veel deelnemers ondanks de warme zomerse dag, met temperaturen van wel 33 graden zagen we op een gegeven moment onderweg.

Marco genoot met volle teugen en was zelfs een beetje ondeugend, maar wat een mooie man is hij.

Na de stop rijden we het 2de gedeelte van de rit welke via het schone Limburgse land terug naar Brabant. Langs de hei, door bossen, over de Maas, door Overloon terug naar het huis van Marco. 

Eenmaal daar aangekomen wil Marco nog even iets zeggen tegen iedereen. Griz roept iedereen naar voren zodat Marco niet hoeft te schreeuwen, dan krijgt Marco het woord. “Mensen bedankt dat jullie allemaal vrijwillig voor mij dit hebben gedaan, dank je wel”.

Vervolgens neemt Griz het woord, gaat voor Marco staan en geeft hem een troostdeken van Troostdekentjes Overijssel. De rood/wit/blauwe deken is er voor hem om als hij straks alleen is en het weer wat kouder is deze over zijn benen kan leggen. Wij hopen dat hij dan weer de warmte van vandaag mag voelen, van alle motorrijders die erbij waren.

Griz bedankt alle rijders die deze dag mogelijk hebben gemaakt. Dan vraagt René, van de Motorrijders Brabant, even het woord. Ook hij bedankt alle leden voor hun aanwezigheid en bedankt Griz voor alles. Er volgt een applaus. Hierna neemt Griz nog eenmaal het woord en zegt dat hij dit niet kan zonder zijn fantastische team van mensen die hem steunen in de doelstelling van de stichting. Daarna vraagt hij of iedereen nog eenmaal de hand van Marco wil schudden en zich dan op te maken voor vertrek.

Marco genoot oprecht van zoveel aandacht, “het lijkt wel een bruiloft” riep hij.

Wij kijken terug op een mooie, geslaagde dag met een gouden randje.

Hieronder de reactie Maaike welke zij diezelfde dag nog op haar Facebook plaatste.

Wat een dag, wat een geweldige dag. 
Mijn broertje in het zonnetje gezet en mede mogelijk gemaakt door Stichting Bikers4all.
Met 48 motoren en 58 personen wist Marco  even niet wat hem overkwam maar hij glunderde van oor tot oor. 
Veiligheid stond echt hoog in het vaandel maar ook de samenhorigheid die er was. 
Bijzondere er aan was wel dat het gewoon
“Wildvreemden” waren. En nog bijzonderder was wel dat voor dat we op pad gingen iedereen Marco en hand gaf, zich voorstelde en hem een mooie rit wenste. Dat heeft hij gehad, mede door al deze mooie mensen. 
Griz van Bikers4all heeft Marco in de zijspan geholpen en daar zat hij als een prins.
Mee doen met de motorgeluiden als het gas even open werd gezet. 
En dan onderweg nog een stop voor een versnapering en een fotoshoot gemaakt door Kirsten Broertjes – Schmidt en op het eind ontvangt Marco een prachtige deken voor in de winter met rood, wit en blauw. Zijn dag kon niet meer stuk. Een ieder gaf hem opnieuw een hand en bedankte Marco voor de mooie dag. Wat een bijzondere ervaring en zijn wens is in vervulling gegaan. Bij thuiskomst kon hij niet meer stoppen met lachen. 
Echt SUPERRRRR

En dan, dan zijn we met zijn alle zo onderweg en denk ik, gossie dat heb ik nooit geweten. 
Denk veel onder ons ook niet. 
Maar als de sliert van motorrijders er aan komt, komen er een soort van verkeersregelaars en “blokkeren” zo heel even de weg zodat de rijders aan een gesloten hun weg kunnen vervolgen. 
Ik heb er nooit bij stil gestaan , mensen die ik ken denk ik ook niet. 
Maar mocht je het ooit overkomen sta dan even stil. Letterlijk en figuurlijk. 
Want de kans dat er iemand bij is die zijn of haar wens in vervulling ziet gaan is heel groot. 
Dat kan een kind zijn maar ook een volwassene . Het zijn vaak de mensen die dat extra steuntje kunnen gebruiken. 
Of ze nu ziek zijn of gehandicapt, gepest worden of wat dan ook. Ik weet wel , ze hebben de rit van hun leven en vergeten hun sores. Sta even stil, mopper niet om die paar minuten en oordeel even niet. 
Iemand zijn droom wordt zeer waarschijnlijk vervuld. Daar droomde die al vele jaren van, Dan is 5 minuten even wachten vast geen ramp. En hoe mooi is als je beseft dat je een bijdrage hebt gedaan aan iemands droom.
Ik heb er nooit bij stil gestaan maar nu wel.

BIKERS4ALL EN MEDE RIJDERS….
BEDANKT VOOR DEZE FANTASTISCHE ERVARING 

Zaterdag 25 mei 2019 Vechtgenotenrit Ommen.Op deze dag wordt er gereden met kinderen en hun gezin die te maken hebben gekregen met de ziekte kanker. Om ongeveer 8.00 uur in de ochtend vertrokken we vanuit de achterhoek met 3 motoren naar het Vechtgenotenhuis in Ommen. Rond 9.00 uur kwamen we daar aan en troffen wij de andere ambassadeurs en vrienden van de stichting.

Zoals voorgaande jaren werden we ontvangen door de organisatie met een plankje en natuurlijk een heerlijk bakkie koffie. Vandaag kregen de solo rijders te horen dat zij dit jaar niemand achterop kregen. Reden was dat er op die dag nog een evenement was in Ommen waardoor ouders een keus kregen waar gaan we heen.

Rond 10.00 uur nam Roos het woord en vertelde wat we gingen doen en hoe de route was. Daarna gingen we rijden voor de kids en hun ouders.

Dit jaar was er weer een mooie route uitgezet met een denk ik wel bijzondere uitdaging. De route voorde ons over 6 spoorwegovergangen. Richting Dalfsen ,Hoonhorst, dwars door Heino met een rondje om de kerk. Vandaar uit reden we richting Nijverdal waar we een mooie stop hadden bij restaurant de Hooischuur en de Bowlingbaan. Iedereen parkeerde zijn voertuig in het gras naast het restaurant.
En dan loopt iedereen naar binnen waar je langs het buffet kon lopen voor een heerlijk bakje soep, broodje kaas of vleeswaren en natuurlijk een kroketje en frikandellen niet konden ontbreken. O ja én natuurlijk Koffie. Waar de één ging aan tafel zitten in het restaurant om gezamenlijk te eten, liep onze voorzitter naar buiten voor dat ene persoonlijke gesprek met mensen die hij kent.

Langzaam komen de mensen naar buiten en maken zich op voor vertrek voor deel 2 van de route. Griz krijgt iemand achterop voor de laatste 2 delen van de rit. Dan gaan we via Den Ham naar Ommen. We kommen langs het terrein waar “Samenloop voor hoop“ wordt gehouden. Via een sintelpaadje rijden we het parkeerterrein op om aan de andere zijde de weg weer te vervolgen. En zo komen we op de volgende stop waar de kinderen een ijsje krijgen aangeboden en de rijders een kop koffie en koek deze stop is ook even om weer op schema te komen.
Deel 3 van de route gaat zoals we al 9 jaar gewend zijn via het centrum van Ommen. De terrassen zitten heerlijk vol, mensen genieten zichtbaar van alles wat voorbij komt, trikes, zijspanen, reverse trike en vele verschillende solo motoren. Zo rijden we terug naar het eind punt.

Eenmaal terug neemt roos weer het woord. Ze bedankte iedereen voor de aanwezigheid. Natuurlijk was er ook dit jaar weer een geschenk voor alle rijders. Dit jaar was er de vechtgenoten kol. Toen gaf Roos aan dat zijn stopte met het voorzitterschap van de stichting en dat Jan het zou gaan overnemen. Jan kennen we natuurlijk al van de volg politie auto. De ambassadeurs gaan met de voorzitter naar Roos en bedanken haar voor de mooie jaren en overhandigen haar een badge die Stichting Bikers4all laat maken om niemand te vergeten die aan kanker is overleden. Roos is zichtbaar ontroerd. En ook dan stappen wij op om naar huis te gaan. En met de afspraak volgend jaar weer aanwezig te zijn rijden we weg als allerlaatste. De een naar Noord-Holland de ander naar de Achterhoek en weer anderen naar Twente of Overijssel.

Mensen met een hart op de juiste plek, Ambassadeurs van Stichting Bikers4all. We rijden niet alleen voor onze eigen doelen, maar steunen de organisaties die voor de doelen staan waar wij ook voor staan.

Verrassing voor Kimberly

Verrassing voor Kimberly

Op zondag 28 april 2019 zijn Robbert en Kirsten op verrassingsbezoek geweest bij Kimberley, een meisje voor wie we vorig jaar hebben gereden.
Omdat zij weer iets is teruggevallen vonden wij het een leuk idee om haar toch nog eventjes te verrassen, dit deden we vandaag.

Het is iets na de middag als Robbert en Kirsten op de motor arriveren bij het huis van Kimberley. Ze parkeren hun motoren en moeder staat al in de deuropening. Geen van allen wist dat ze zouden komen, maar Robbert en Kirsten wisten wel dat het gezin vandaag thuis zou zijn. Eenmaal binnen is iedereen blij om hen te zien en kregen ze een dikke knuffel van Kimberly.

Robbert geeft Kimberly de tas en ze kijkt er meteen in. “Yesss” horen ze en beginnen te lachen. Hoewel ze haar Onesie aan heeft gaat haar Bikers4all Hoodie er direct overheen. Ze straalt helemaal en met een glimlach van oor tot oor kijkt ze ons aan. Kirsten vraagt of ze een foto mag maken van haar in haar Hoodie en ze zegt dat dit goed is. Op de vraag waar ze graag de foto wil maken loopt ze naar Kirsten toe, slaat haar armen om haar heen en zegt zacht: “Hier, met jou”. Kirsten geeft aan dat ze dat super lief vind maar dat ze buiten in de achtertuin een veel mooiere foto kan maken. Dit vond Kimberly ook een goed idee dus haar Crocs gingen aan en de foto werd gemaakt. Ze ging zowel alleen als samen met Kirsten op de foto.

Wij hopen dat dit kleine gebaar haar toch weer wat steun geeft
om weer een stapje verder te kunnen komen.

Succes Kimberly, zet ‘m op!

Wij weten dat jij dit kan overwinnen, je staat niet alleen.

Team Stichting Bikers4all

www.bikers4all