2021

Verslag van de Ride Out Geert

Zondag 11 juli 2021

Bij het wakker worden in de vroege ochtend hoorde we de regen op ons dak kletteren. Snel naar beneden, aankleden en koffie zetten. Onder het genot van een bakje koffie bekeken wij de verschillende buienradars die er zijn. Uit alles bleek dat we een nat pak zouden gaan halen deze dag.

9.30 uur… De eerste motorrijders verzamelde zich op het postadres van de Stichting.

9.45 uur… We vertrekken naar de Mc Donalds in Hengelo, eerst daar tegenover even aftanken zodat we onderweg dit niet meer hoeven te doen. Wanneer alle aanwezigen die zich hebben aangemeld afgevinkt zijn op de lijst, gaat de voorzitter zijn briefing houden. Even een korte uitleg wat Stichting Bikers4all is, gevolgd door de uitleg waarom we vandaag aanwezig zijn.

Om 11.00 uur wordt er opgesteld en gaan we rijden volgens een strak tijdschema richting Geert. Rond 11.30 uur komen we aan bij Geert, die op dat moment nog van niets wist. Als zo veel mogelijk voertuigen en rijders in het straatje staan, wenken we hem om naar buiten te komen. Voorzichtig gaat de voordeur open en staat Grizzly hem op te wachten om hem uit te nodigen om vandaag mee te gaan.

Een stellige “Nee ik denk niet dat dit een goed idee is, ik ga niet mee” was zijn antwoord. “Ik zit met mijn gezondheid dus laat ik dat maar niet doen.”

Geert z’n dochter (die naast Grizzly staat) schrikt enorm van zijn reactie. Maar Grizzly blijft kalm en legt duidelijk uit dat we voor hem van alles geregeld hebben, zelfs eventuele extra stops mocht het nodig zijn.

Een dag van te voren hadden we te horen gekregen dat een bevriend stel met een oldtimer graag wilde meerijden. De Oldtimer was een Buick uit 1929. Dit stel wilde hun wel meenemen in hun auto wanneer dit nodig mocht zijn.

Grizzly vraagt Geert en zijn vrouw om naar de straat te lopen. Eenmaal daar ziet hij vele voertuigen en mensen staan. En ja, als er dan zoveel mensen zijn, mensen die gekomen waren om Geert een steuntje in de rug te geven in zijn strijd, mensen die Geert niet kende, mensen die vanuit heinde en ver kwamen voor hem, ja dan ga je toch maar mee.

En zo vertrokken we even later richting het Harley Davidson Museum in Raalte. De afstand was een kleine 50 km, via allemaal binnendoor weggetjes. Waarbij het genieten was van al het moois wat we tegen kwamen. We passeerde watermolens, reden in mooie omgevingen en kwamen langs de zendmast van Markelo. Heerlijke slinger weggetjes en de weggetjes waarbij je haaks om moest, dan weer links en dan weer rechts, maakte dat we mekaar allemaal mooi konden zien.

Eenmaal aangekomen bij Het Harley Davidson Museum werden de motoren op zo’n manier weggezet dat wij plek vrij hielden vóór het museum voor de foto’s die daar gemaakt zouden worden. Iedereen nam plaats op het terras bij Tivoli om iets te drinken en eten. Zo ook Geert en zijn familie (die hadden meegereden of rechtstreeks waren gereden).

Toen Geert en zijn vrouw wat waren uitgerust werden ze meegenomen voor de photoshoot voor het museum én in het museum. Kirsten (onze PR en fotograaf) maakte weer aparte plaatjes van alles.

En zo vloog de tijd voorbij. Iedereen die mee was kon op kosten van de stichting het museum te bezoeken, dit als dank voor het weer belangeloos ondersteunen van deze dag.

Rond 14.30 uur werd er weer opgesteld voor het 2de gedeelte van de Ride Out en vertrokken we richting De Poppe in Markelo voor (uiteraard) een ijsje. We reden via de toerristenweg van Nijverdal naar Holten om dan dwars door het centrum te rijden. Aan het eind pakte wij de parallelweg. Dit zodat speedy Woody, samen met Kirsten en Wolfman, naar de afgesproken plek konden om opnames te maken.

Bij de Poppe namen we allemaal een heerlijk ijsje. Hierna vertrokken wij voor het laatste deel van deze enorme onverwacht stralende dag. Een dag waarbij de weersvoorspellingen niet zijn uitgekomen en we dus een brandende zon op onze helmen hadden.

Bij thuiskomst wilde Geert ons even iets mededelen, maar Kirsten zei: “nog even wachten Geert, we gaan samen eerst even naar de voorzitter. Hij zal beginnen, daarna is er zeker ook ruimte voor jou”. Zo gezegd, zo gedaan. Griz bedankte iedereen nog even uit naam van de Stichting en dan geeft hij Geert het woord.

Geert bedankt iedereen voor deze geweldige dag. Ook biedt hij zijn excuses aan dat hij in eerste instantie zei: “nee, ik vind het mooi gebaar, maar zit met mijn gezondheid”. Ook zijn kinderen bedankte iedereen die deze dag mogelijk hadden gemaakt, en toen vloeide er her en der tranen.

Grizzly gaf een ieder de kans om hen nog iets persoonlijks te zeggen en dan vertrekken we richting huis.

De dag die wij hen gaven was zo geslaagd dat Geert écht eventjes zijn zorgen, zijn pijn, zijn ongemakken naar de achtergrond kon zetten. Even kon “vergeten” dat hij zo ziek is.

Wij kunnen terug kijken op een geslaagde dag voor Geert, zijn vrouw en hun kinderen.

Motorrijders en trikers bedankt dat jullie dit hebben geholpen mogelijk te maken!

Verslag
Ride Out opa Hans

Begin van het jaar kregen we de vraag of we iets konden betekenen voor vader/opa Hans.

Na telefonisch contact hebben we afgesproken dat we een datum zullen nemen waarbij de regels rondom Covid-19 beter waren en natuurlijk de kans op mooi weer ook goed is.

Eind april gingen twee bestuursleden op gesprek om eens te horen wat men verwachtte van onze Stichting. Er werd een serieus gesprek gevoerd aan de keukentafel met de zoon en zijn vrouw en de kids. Al gauw kwamen er verschillende dingen uit het leven van Hans naar boven. Uiteindelijk was het duidelijk, het moest een rit worden met trikes en motoren langs kastelen met twee verrassingen vanuit de familie.

Nadat we de datum met onze ambassadeurs hadden bepaald konden we aan de gang om de kastelen te benaderen of wij welkom waren. Van de bewoners van Kasteel Weldam kregen we al snel de reactie dat we welkom waren om daar een deel van de photoshoot te houden met alle motorrijders.

Dus nu kon de route worden uitgezet.  Een route langs maar liefst negen kastelen hebben we gemaakt. Een route waarbij we een minimaal gebruik hoefde te maken van blokkers.

Zaterdag 5 juni


Vandaag werden nog even de puntjes op de welbekende ‘i’ gezet en door Jolanda, Wijnanda en Ylonca de lunchpakketten gemaakt voor alle deelnemers. Onze fotograaf WolfAngel nam de fotopunten nog even door en de blokkers reden de route even voor.

Zondag 6 juni

We verzamelden met een aantal bij het postadres van de Stichting om vervolgens samen naar de grote verzamelplek in Enschede te rijden. Lobo stond ons al op te wachten en de motoren weg te zetten. Nadat we allemaal getankt hadden sloten ook wij aan. Toen iedereen aanwezig was volgde de briefing waarna we vertrokken naar het huis van opa Hans.

De grootste angst van de kinderen was dat hij niet mee zou gaan vanwege de formule 1 die op tv zou zijn. Maar het gesprek aan de deur liep heel anders dan verwacht. Onverwachts kwam er direct “ja natuurlijk ga ik mee!”. Maar zijn vriendin moest natuurlijk ook mee zei hij.

Wel was hij een beetje teleurgesteld dat zijn kleinkinderen er niet bij waren ondanks dat de zij het mede op poten hadden gezet.

Snel werd even een goede jas aangetrokken waarna hij plaats nam op de trike van Woody en zijn vriendin klom op de trike bij Bright. Toen iedereen zat vertrokken wij voor een prachtige toer welke ons voerde naar de 1ste stop.

Bij kasteel Weldam aangekomen zagen we tot onze verbazing dat de kleinkinderen er niet waren. Snel werd er rond gebeld en gelukkig waren ze snel terplekke en konden we de eerste foto’s maken voor het kasteel. Opa Hans was ontroerd dat ze er toch bij waren deze dag. Als verrassing voor alle deelnemers hebben we gekozen om iedereen zijn moment op de motor in de kasteel poort te maken. Daarna weer terug naar voren, naar de parkeerplaats, waar de lunchpakketten werden uitgedeeld.

Na de lunch vertrokken voor het volgende deel van de prachtige rit. Op naar de 2de stop.

Het centrum van Vorden liep vol met motoren. De meeste rijders haalde daar een ijsje bij de beste ijscozaak van de Achterhoek. Er werd gelachen en genoten van het ijs. Toen de road captain zijn reuzenhoorntje op had, vertrokken we voor deel 3 van de route welke ons langs de laatste 3 kastelen liet rijden. Om WolfAngel de kans te geven op de juiste plek klaar te staan voor de foto’s en Cat voor het filmen, reden zij vooruit en maakte de rijders een extra lus voor tijdwinst.

Aangekomen bij de Watermolen in Haaksbergen namen we plaats op het pleintje tegenover het terras. Als verrassing waren daar drie vrienden van Hans. Drie zangers waarmee hij had opgetreden. Samen werd er gezongen, gelachen en herinneringen gedeeld. Een kippenvel moment was wel toen ze een song zo hadden aangepast dat hij op opa Hans en deze dag sloeg. Ook hier werden nog even foto’s gemaakt met alle gezinsleden en vrienden. Helaas ook hier kwam een eind aan deze stop en reden we terug naar huis waar we afscheid namen van opa Hans en familie.

Als organisatie ben je uiteindelijk blij dat alles goed is gegaan. Al was het wel jammer dat er één gastrijder naar huis ging omdat zijn motor het niet goed deed, en één van onze tail runners met panne kwam te staan.

Onze dank gaat uit naar de familie voor het vertrouwen in onze organisatie, maar ook naar alle gastrijders die mee waren voor dat stukje mentale steun voor opa Hans. Ook willen wij de kleinkinderen bedanken voor het regelen van de artiesten, de vrienden van opa Hans. Ook dank aan de ambassadeurs die alle hand en spandiensten hebben uitgevoerd, zonder jullie was het niet mogelijk. We kijken terug op een mooie en geslaagde dag.