Biker(s) & Kids Fair 2019

Benefiet 2019

Zondag 23 juni 2019 hebben ons benefiet gehad.
Een benefiet waar iedereen kennis kon maken met de Stichting en haar vrijwilligers. Mooie en emotionele verhalen kwamen ons ter oren en ondanks het “te mooie” weer was er voldoende aanloop.
Wij willen graag onze dank uitspreken aan de volgende mensen:

 • De vrijwilligers van Scouting Vaandrig die hun terrein beschikbaar stelde en ons hebben geholpen met de heerlijk en mooie activiteiten.
 • Dragonheart voor uw support en dat we ff die foto’s konden maken op je terrein.
 • Colinda Wolters van Borduurhuis Steenderen voor uw support en aanwezigheid. Als huis borduurster voor de Stichting was het weer gezellig.

Dan wil ik alle donateurs en sponsoren bedanken voor deze dag.
Zonder uw financiële steun konden wij dit niet organiseren.

 • Olde Agterhuis Dakbedekkingen Enschede.
 • Garage bedrijf BBA Ruurlo
 • De Gauwe Krakeling Winsum
 • Gerrit Venrooij
 • Ab & Truus Broertjes
 • Poezenhotel Beparode Enschede
 • De Grillfiets
 • Sport Intens Enschede
 • Boels Enschede
 • Big party Enschede

Alle 40 winkels en bedrijven die door hun giften de loterij tot een geslaagd iets hebben gemaakt.
Tevens de vele gast-rijders willen wij bedanken uit naam van de Stichting.

Daarnaast wil ik alle vrijwilligers van Internet radio Barbados Enschede bedanken dat jullie ons uit de brand geholpen hebben deze dag.
Reina en Marja bedankt voor jullie gave schmink werk.
Bezoekers uit Noord Holland, Friesland en Drenthe. Top om jullie gezien te hebben en dat steuntje in de rug hebben gegeven voor de Stichting.

Het bestuur kan zeggen, dat het een geslaagde dag is geweest, ondanks de hoge temperatuur.
Namens de Stichting deelde onze voorzitter iedereen een blijvende herinnering uit.
Hierbij willen wij het bestuur en alle ambassadeurs bedanken voor hun steun, hulp en aanwezigheid deze dag. De Ambassadeurs zijn die personen waar de stichting op kan bouwen, zij die samen de stichting vormen en waarmee we belangrijke dingen kunnen doen.
Een aantal ambassadeurs willen wij hierbij even extra bedanken:

 • Peet, bedankt dat jij de stichting toch op de landelijke radio heb kunnen benoemen.
 • Jan Tragter, bedankt voor jouw donatie van de super mooie telefoon standaards samen met de bedrijven die het mogelijk hebben gemaakt.
 • Jan Heinhuis voor het vervaardigen van de verkeersborden

Maar via deze weg willen wij nog een keer benoemen wat Maicel en Ylonca hebben gedaan.
Zij hebben de laatste 4 weken ontzettend veel reclame gemaakt voor het benefiet en sponsoren binnen gehaald voor de loterij. Daarom hebben wij unaniem besloten om niet te wachten tot een bijeenkomst maar het op deze dag bekend te maken…

Maicel is nu ruim 1 jaar bij ons. Bij Ride Outs en andere activiteiten is hij vaak op de achtergrond aanwezig en kan hij niet, zoals wij bikers, op de voorgrond meedoen. Daarom heeft de secretaris vandaag aan alle ambassadeurs gevraagd: “”Mag hij vandaag zijn rug badge in ontvangst mag nemen als blijk van waardering voor alles wat hij het afgelopen jaar heeft gedaan en zeker de laatste maand?” Unaniem werd er tegen de secretaris gezegd: “Zeer zeker! Hij heeft dit dik verdiend”.

Verslag Bike(r)s & Kids Fair

Benefiet 2019

Zondagmorgen komen de secretaris en de voorzitter, om 7.30 uur, als eerste aan bij het terrein. Zoals verwacht stonden er auto’s geparkeerd op de plek die gereserveerd was voor het benefiet. We begonnen met de hekken uit te zetten. Al snel kwamen er twee hondenbezitters hun auto weghalen en werden wij attent gemaakt op een visser langs de vijver, deze vertelde ons van wie de vier auto’s waren. En zo was ons probleem snel opgelost. Het terrein was nu gesloten, op een nauwe doorgang voor fietsers en voetgangers na.

Al snel kwam één van de bewoners, uit de wijk tegenover ons, met zijn hond aanlopen. Hij vroeg ons wat er te gebeuren stond en onder tussen bekeek hij onze vesten. Toen we alles hadden uitgelegd vertelde hij dat hij van de politie was. Respect voor deze man dat hij op een normale manier ons te woord stond. Wel is het blijkbaar tegenwoordig nodig om keer op keer uitleg te moeten geven.

Rond 9.00 uur waren alle vrijwilligers van Scouting Vaandrig, Barbados en Bikers4all aanwezig en genoten wij van de Koffie. De voorzitter nam een het woord om iedereen welkom te heten en uit te leggen wat we gaan doen. Daarna gaf hij de voorzitter van de scouting het woord. Zij gaf even aan wat voor haar de belangrijkste regels zijn. De strengste regel was wel, niet roken of alcohol gebruiken in de buurt van de kinderen. Hier konden wij allemaal inkomen.

Vervolgens beginnen we met het uitstalen van de standjes en in elkaar zetten van de speeltoestellen. Colinda Wolters van Borduurhuis Steenderen en Silke van Mijn Grillfiets waren ook al snel geïnstalleerd.

Om 10.30 uur komen we weer samen om nog eenmaal samen koffie te drinken en dan worden de taken verdeeld. Hierna mag het festijn als geopend worden beschouwd. De mensen nemen hun plek in en weten wat hun taak is. Alles is duidelijk uitgelegd en zo nemen Jan en Jan hun taak bij het hek in en zijn zij het eerste gezicht van de stichting die dag. Met een portofoon op zak en een fototoestel bij zich, hebben ze daar de hele dag gezeten.

De stand van Stichting Bikers4all werd bemand door Jolanda, Kirsten en Floor.
Dinette was deze dag de tweede fotograaf, die voor mooie allround foto’s ging zorgen én Kirsten verving wanneer dit nodig was.

Rebecca en Marja verzorgde deze dag het schminken van de kinderen. Wat was het geweldig om op een gegeven moment te zien dat zij nóg meer het canvas waren geweest dan de kinderen.
Er waren jongvolwassenen die mee hielpen bij de verschillende activiteiten.
Demi, die bij het ballen gooien stond, deed het geweldig en zij was er dit jaar voor het eerst bij. Maar ook de twee zusjes bij het touwtje trek, wat een lol hebben zij deze dag gehad.

Het weer bleek toch een beetje te warm voor velen, waardoor er een lage opkomst was. Toch hebben we een gezellige dag gehad. We hebben kinderen zien genieten van alles wat ze kregen, de gratis ranja was een goede aanvulling voor de kinderen. Onze voorzitter heeft weer verschillende emotionele gesprekken gehad. Maar ook aan de stand werden die gesprekken gevoerd. Rond het middaguur kwam Danisha, een speciale gast die dag. Danisha is een meisje dat getroffen is door een NAH. NAH staat voor Niet Aangeboren Hersenletsel. Zij heeft daardoor geestelijke en lichamelijke beperkingen. In Enschede is er op zondag 7 juni een Ride Out voor haar organiseren door I.C.R.T. Ambassadeurs van Stichting Bikers4all zullen op deze dag ook een steentje bijdragen. Vandaag was ze op uitnodiging van Stichting Bikers4all aanwezig op het benefiet om de aangeboden photoshoot van Design 053 mogelijk te maken. En in overleg met Martin van Dragonheart mocht dit gebeuren op het terrein van hem. Zoals onze voorzitter mocht ervaren is zij een geweldig deerntje wat soms een beetje ondeugd is, maar ook hart vertederend. Eén ambassadeur en één triker verleende hun medewerking hierbij en stelde hun voertuig beschikbaar.

Voor de rest verliep alles naar wens tot er op een gegeven moment twee tractoren over het terrein reden waardoor de stroom van het luchtkussen even uitviel, hierdoor brak er even paniek uit. Gelukkig was dit snel opgelost en konden we weer verder. Om 15.45 uur gaf de voorzitter het sein dat het bijna tijd was om het evenement te sluiten. We gingen om 16.00 uur alles opruimen en de auto’s werden volgepakt en ondertussen ging de penningmeester en Kirsten over tot het tellen van de opbrengst. De opbrengst loog er niet om! De opbrengst van dit jaar is dan ook € 1483,41.

Al twee keer eerder organiseerde de stichting in Noord-Holland het benefiet en als we dan zien dat er in het middagprogramma een mooie stijgende lijn zit qua opbrengst, mogen we toch tot de conclusie komen dat we heel goed weten wat onze doelgroep is en hoe we dit moeten laten zien. Om 17.00 uur kregen we allemaal een broodje van Mijn Grillfiets gedoneerd. Daarna vertrokken de meeste naar huis.

Vanaf 17.45 uur reden we nog met een aantal auto’s heen en weer naar Neede om alles weer in de opslag te krijgen. Maar waar we begonnen met 14 auto’s vol uit de opslag en op een ander plek ook nog eens 3 auto’s vol, naar een 8 auto’s en 2 auto’s terug te brengen. Dit betekend dat we best een grote opkomst hebben gehad dit jaar.
We zijn allemaal zeer tevreden over deze meer dan geslaagde ‘Bike(r)s & Kids Fair’!

Een reactie van de voorzitter:

“Mijn naam is Griz(zly) zoals de mensen mij kennen en ik genoemd wil worden. Onder die naam zijn we ook ooit begonnen waarna we in 2006 verder zijn gegaan onder de naam Bikers4all. Als vrienden in het bezit van een motor of trike gingen we ons inzetten voor kinderen en zieke volwassenen. In 2013 hebben een aantal vrienden Bikers4all naar een stichting omgezet en een half jaar later ontvingen wij ons ANBI status. In 2017 kregen we een aanvulling in het bestuur. Helaas was dit van zeer korte duur en zijn we momenteel weer met het vaste team als bestuur aanwezig.

De volgende bedrijven willen wij bedanken voor hun vertrouwen in ons, Stichting Bikers4all.

 1. Oonk, Wesselerbrink Wesseler-nering 9 7544 JA Enschede. 0534761075  
 2. Vishandel “je-maatje” Wesselerbrink  wesseler-nering 36-37  7544 JC Enschede  0534777866  
 3. Cafetaria de Posten. De posten 157-159 7544 LR Enschede 0538510122
 4. Groente centrum Buurse ’t niej’n hoes  Broekheurnerweg 35 7481 PX Buurse  0535696322
 5. Glowgolf JJ van Deinselaan 30A 7541 PE Enschede  0534786714
 6. FC Twente Grolsch Veste Colosseum 65 7521 PP 0538525525  
 7. Aquadrome Diekman JJ van Deinselaan2 7500 AM Enschede 068990127
 8. Jumbo Kuipersdijk  Kuipersdijk 118 7512CL Enschede 0533032660
 9. Kamphuis Kaas Gronausestraat 240 7533 BL Enschede Miro Center 0614281921 
 10. Jumper Lage Bothofstraat 165 7533 AS Enschede 0534327353   
 11. Ballorig  JJ van Deinselaan 30  7541 PE Enschede 0534336868 
 12. Hema gronausestraat 1293  7534 AK Glanebrug  0534619254 
 13. Avontura Wesselerbrink  de reulver 120 7544RT Enschede 0534776550
 14. Gameshop Twente van loenshof 2 7511 HG Enschede  0534349239
 15. Toppets Twekkelerveld Zonstraat 22 7521 HH Enschede 0532304794
 16. Keurslager Winkelman Zonstraat 34 7521 HH Enschede 0534307755 
 17. Pompoen Boswinkel  Burgemeester van Veenlaan 106 7543 AB Enschede 0534313458
 18. Jumbo Stadsveld Akkerstraat 1 7545 GW Enschede  0533034000 
 19. Primera Stadsveld zweringweg 222 7545 DA Enschede  0534310152  
 20. Slagerij Mark Wagelaar  ZWERINGWEG 214 7545 da Enschede 0533034049
 21. Jumbo Boswinkel  burgemeester van veenlaan 100 7543 AB Enschede 
 22. Zuivelhoeve Stadsveld  wethouder Nijhuisstraat 237 7545 NN Enschede  0534786771 
 23. Pets place Wesselerbrink wesseler nering 19c 7544 JB Enschede 0534775673 enschede
 24. Sus en so korte Hengelosestraat 25 7511 JA Enschede 0538200971
 25. Jagers Korte Hengelosestraat 20 7511 JB Enschede 0534324664
 26. De Leckernij  Korte Hengelosestraat 25 7511 JA Enschede 0534303530
 27. Wijnhandel/slijterij Le Tonneau Veldhoflanden 5 7542 LA Enschede 0534773674
 28. Zuivelhoeve Glanebrug Gronausestraat  1108B 7534 AR 053 4617736 
 29. Wensing Visboer  Het Egbertink 96 Losser  0643269042  Patrick wensink 
 30. Zuivelhoeve Wesselerbrink  wesseler-nering 2a 7544 JA Enschede 0534765164
 31. Gastravo Vaneker stroinkslanden  Veldhoflanden 3 7542 LA Enschede 0534768300
 32. Jumbo wesselerbrink  Wesseler-nering 21 7544 JK Enschede 0534753010
 33. AH Stroinkslanden VEldhoflanden 2 7542 LA Enschede 0534768930 
 34. Pinna Delicatessen ’t ribbelt Chrijsantstraat 80 7531 KD Enschede 0537852724
 35. Shell Ten Thij gronausestraat 1000 7534 AN Glanebrug 0534611625
 36. Poelier Wild en Gevolgelte Stroinklanden  Veldhoflanden 5a 7542 LA Enschede
 37. Verspoelier Schipholtstraat 124 7534 DB  Glanerbrug  0534611206 
 38. Broodbode Brinkstraat 290 7541 AV Enschede  0538795635
 39. Boels enschede Boels Enschede 
 40. Dakbedekkingsbedrijf Olde  Agterhuus Dakbedekkingen Enschede
 41. Mijn Grillfiets  Doornspijk    
 42. Sport Intense
 43. Dragonheart
 44. Kirst’s Photografie
 45. TM Print en Design Korenbree 30 7271 LH Borculo T: 0545-221195 
 46. De Grauwe Krakeling  Winsum 
 47. Drogist Hardick Glanebrug 
 48. Sibotech bv in Ulft
 49. Borduurhuis Steenderen 
 50. Ferro Umformtechnik GmbH & Co. KG  
 51. Roelofs metaalbewerking Nijverdal 
 52. Big Party verhuur enschede  
 53. Last minute Shop Avia,  Hogelandsingel 186, 7512 gk, Enschede 0881344000,
 54. Sandersvers, zuid.  Wesseler-nering 8, 7544 ja, enschede 053-7502550,
 55. The readshop, miro.  Noord esmarkerrondweg 421, 7533 BL enschede, 053-4345000 
 56. BBA Bleumkeskamp 10 A Ruurlo  06 30231557  
 57. Ajita Zentrum   Tel : 06 19 000 139 vv Gevestigd te Stedebroec 
 58. De Beparode Lonnekerbrugstraat 114, 7547 AL Enschede  
 59. Medikamente Die Grenze  Van Loenshof 2a 7511 HG  Enschede