2020

Verslag van de Ride Out voor Fons en zijn twee jongens

Wat er vooraf ging…

18 september 2020 kreeg de voorzitter een berichtje via Facebook.
“Hé buurman ben je van de week thuis en mag ik dan ff komen praten?”. Met de woorden “maar natuurlijk je bent welkom hoor” werd er een tijdstip afgesproken.
Op de afgesproken dag kwamen Harald en Marian op visite en onder het genot van een kop koffie maakte wij kennis met elkaar. Dit was best bijzonder want ondanks dat we elkaar niet echt kende voelde het alsof wij al jaren vrienden waren.

Harald steekt van wal, vertelt zijn verhaal en waarom hij bij ons is gekomen. Hij wilde een Ride Out voor een maat van hem. Zijn verhaal was erg aangrijpend waardoor we tijdens het gesprek meteen het bestuur op de hoogte stelde en de datum werd vastgesteld.
Diezelfde avond kregen wij bericht dat er contact was geweest met Fons en de datum stond vast.
14 dagen gaven wij onszelf om het te regelen en toen kwamen de nieuwe corona regels.
De nieuwe coronaregels maakte het er niet makkelijker er op om alles te regelen. Gelukkig hebben we 20 jaar ervaring in wat wij doen, en die kwam nu goed van pas. Een restaurant die gemaakte afspraken afbelde vanwege de coronaregels, dan nog maar een keer voorrijden en opzoek naar die ene locatie, waar het wél mogelijk is.
Gelukkig vonden we twee bedrijven die met ons meedachten. De eerst was het Theehuisje Milsbeek en de tweede was de Zweef Inn te Malden. Wij willen deze twee bedrijven heel hartelijk bedanken voor hun bereidheid om met ons mee te denken en naar een oplossing te zoeken die we op dat moment nodig hadden.

4 oktober…

Dan breekt de dag aan. Een dag waarbij de weersvoorspellingen niet echt gunstig waren. 
Wij verzamelden we ons bij de Renault garage in Neede om naar de grote verzamelplek te rijden in Beuningen. Om 10.30 uur rijden wij richting Beuningen. Onderweg stonden bij verschillende punten rijders klaar om aan te sluiten volgends het ‘Pick & Ride’ principe.  ‘Pick & Ride’ houdt in dat één van onze Tailrunners vooruit rijdt naar het tankstation en dan de mensen die klaar staan meeneemt om aan te sluiten bij de grote groep. De groep stop dus niet waardoor we heel veel tijd besparen.

In Beuningen komen de rijders aan bij de McDonalds waar wij allen verzamelden. Als iedereen het terrein is opgereden neemt Grizzly alle motorrijders mee die moeten tanken en 10 minuten later is iedereen terug.
Snel wordt er Koffie gehaald en dan volgt er een briefing over vandaag. Grizzly legt uit wat de bedoeling is van deze dag en waarom deze dag is georganiseerd.
Hij geeft uitleg hoe wij de stops geregeld hebben en dat er voor iedereen een lunchpakket is.
Marian onderbreekt dan even de voorzitter, zij geeft aan dat bij de eerste stop, de koffie van haar en Harold is. Een mooi gebaar dat zeker door iedereen gewaardeerd werd. Griz vermeldt nog wel even dat er van iedereen verwacht wordt dat je erbij bent tot het eind.


Dan vertrekken we naar Wijchen en komen daar ongeveer 15 minuten later aan. De vier Amerikaanse auto’s staan langs de weg, en de rest neemt plaats achter op het pleintje. Wanneer iedereen buiten staat op het pleintje, volgt het voorstellen. Uiteraard op een afstandje en volgens de richtlijnen van de overheid.

Aan Fons en de kinderen wordt uitgelegd wat de bedoeling van vandaag is en de kinderen mochten kiezen, achterop een motor, trike of in een Old American car. De twee stoere jongens wilde graag bij Harald in de auto. Als iedereen een plek heeft gaan we rijden.

De stoet vertrekt richting Balgoij en dan naar de brug bij Grave om vervolgens richting Malden te rijden. Eén lange stoet van 17 motoren, 3 trikes, 4 Old American Cars en 1 bezemwagen.

De route was zo uitgezet dat we weinig blokkers nodig hadden.

Na ongeveer 40 minuten komt de stoet aan bij het Theehuisje in Milsbeek.
Het was even snel reageren hoe alles weggezet moest worden en dan kan iedereen volgens de regels die wij hadden afgesproken met de eigenaresse van het Theehuisje, koffie bestellen en dan bij onze bezemwagen zijn/haar lunchpakket ophalen. Fons en de kinderen namen plaats onder de tent bij het Theehuisje. Voor hen en de aanvragers werd alles betaald vanuit Stichting Bikers4all.

Er werden foto’s gemaakt door onze eigen fotograaf en gastfotograaf Nicky. Na een uur maakte we ons op voor vertrek. Dit keer namen de kinderen en Fons plaats achterop een trike. Ons camera team vertrok richting hun stop om het vertrek te filmen en zo reden wij door naar de Zweef Inn. We reden via Breedeweg naar Horst en dan langs de grens naar Berg en Dal. Daar namen we een korte stop van 5 minuten zodat de fotograaf op een locatie kon komen aan de Zevenheuvelenweg om daar wat mooie plaatjes vast te leggen. Hierna reden we door naar het zweefvliegveld Malden waar we de tweede stop hadden bij Zweef Inn.

Nadat aan iedereen was uitgelegd wat de bedoeling was en iedereen daarin zijn keus had gemaakt, namen wij het gezin mee naar een mooie fotolocatie. Hier werd een kleine photoshoot gehouden die onze voorzitter (en tevens regisseur) had bedacht voor het bijzondere boek dat wij altijd, na een korte periode, schenken aan diegene waarvoor wij hebben gereden.

Natuurlijk werd er ook een groepsfoto gemaakt op de hei, want die mag natuurlijk niet ontbreken. Iedereen werd uitgenodigd om plaats te nemen voor de foto. Uiteraard wederom met de 1,5 meter regel in acht houdend.

Dan maken we ons op voor het laatste stuk van de Ride Out en rijden terug naar het huis van Fons en de jongens. We rijden door Malden via Hatertse Vennen en Overasseltse Vennen naar Alverna en dan terug richting het huis. Een korte weg, maar wel een mooie weg om te rijden.
Eenmaal thuis aangekomen en iedereen weer bij elkaar op 1,5 meter staat, neemt de voorzitter weer het woord. Hij vraagt aan Fons en de kinderen hoe ze de dag hadden beleeft. Een dikke duim kregen wij. Iedereen wordt bedankt namens de Stichting, Fons en de kinderen dat zij aanwezig waren op deze zware en emotionele dag. Rijders van verschillende organisaties en uit alle windstreken reden mee voor dit gezin. Fons neemt dan toch even het woord en maakt nog eerst even een grapje, maar bedankt dan ook iedereen voor hun steun. Even slikken we allemaal die brok in de keel weg na zijn woorden.
Uit handen van Ambassadeur Ylonca kregen ze alle drie een troostdeken van Troostdekentjes Overijssel, waar wij als Stichting Bikers4all een mooie samenwerking mee hebben. Griz geeft aan dat ze deze dekens krijgen namens alle rijders die er vandaag bij waren én alle mensen van troostdekentjes.

“Gebruik de deken als je er even doorheen zit. Sla die om je heen en voel de warmte van deze mensen. Herinner je deze dag en put daar de kracht uit om door te gaan” zegt Griz.

Fons, wij bikers hebben ontzettend veel respect hoe jij een dubbel en moeilijk gevecht levert op dit moment. Een gevecht dat niet nodig zou moeten zijn. Weet dat je een paar hele geweldige vrienden om je heen hebt.

Harald en Marian, wij hebben heel veel respect voor waar jullie nu zijn ingestapt. Wij kennen maar weinigen die dit zouden kunnen én doen.

Normaal vragen wij aan alle mensen die mee zijn geweest om het gezin, in dit geval Fons en de twee kinderen, de hand te schudden en afscheid te nemen van deze dag. Helaas is dit momenteel niet mogelijk volgens de RIVM richtlijnen. Griz vraagt wel of er mensen zijn die nog iets persoonlijks willen zeggen en dit te doen op 1,5 meter. Hier wordt ook gehoor aangegeven.

Stichting Bikers4all

For people who need some help
You are never alone in your struggle
Met elkaar en voor elkaar, samen maken we het verschil

Bij deze wil ik even speciaal de twee fotografen van deze dag bedanken…
Kirsten (onze PR en vaste fotograaf) zij die begrijpt wat nodig is voor de blijvende herinnering, en gastfotograaf Nicky.
Ook wil ik Ylonca bedanken voor de mooie filmpjes bij de verschillende vertrek punten.
Wynanda en Jolanda jullie bedankt voor het bereiden van de lunchpakketjes.


Verslag van de Ride Out van Christel

27 september 2020

Deze Ride Out is anders dan anders. We rijden eens een keer niet voor een ziek persoon. Vandaag een Ride Out voor een mantelzorgster. Mantelzorger zijn betekent dat een partner of familielid zorg draagt voor de ander. Iets wat vaak naast de normale werkdagen gebeurt. Het is vaak een zware en eenzame opgave wat best nog wel eens wordt onderschat.

Vandaag reden wij voor Christel. Zij heeft de zorg op zich genomen nadat haar man (nu 6 jaar geleden) een hersenbloeding kreeg. Dit is, tot op de dag van vandaag, zwaar. Niet alleen in het begin, maar naarmate de tijd vordert en er geen vooruitgang meer worden geboekt, krijgt de mantelzorger te maken met veranderende karaktereigenschappen. De machteloosheid, het verantwoordelijk zijn voor en afhankelijk zijn van maakt het leven van een mantelzorger er niet altijd makkelijker op. Vandaag zetten wij mantelzorgster Christel in het zonnetje (vooruitlopend op de dag van de mantelzorg op 10 november).

Stichting Bikers4all heeft voor deze dag een mooie route uitgezet door de achterhoek.

We verzamelde bij de McDonalds in Hengelo waar vlak voor vertrek een briefing werd gehouden.  De briefing wordt normaal gehouden door de road captain en voorzitter, maar helaas kon hij er op deze bijzondere dag niet bij zijn. Zijn vrouw nam deze taak op zich en vertelde wat we gingen doen en waarom.

Hierna vertrokken we richting Haaksbergen met een nieuwe road captain, triker Woody. Hij had de route op de navigatie gekregen van de voorzitter. Woody hield van opschieten en geen tijd verliezen. Dus de groep kwam binnen de snelste tijd aan in Haaksbergen. Daar kreeg Christel te horen dat we er vandaag helemaal alleen voor haar waren en dat zij in het zonnetje gezet werd.  Een buurvrouw gaf haar een motorjas en zo stapte ze achter op de trike van Woody.

Nadat iedereen zich klaar had gemaakt voor vertrek, reden we de route langs de Duitse grens. Eenmaal bij het motorhotel in Meddo aangekomen, is het tijd voor een lunch.

Ook RTV Achterhoek was aanwezig om te zien wat Stichting Bikers4all zoal doet en er werd een interview gehouden.

Na de lunch vervolgen wij de weg door de Achterhoek naar de watermolen bij Diepenheim.

Onderweg zat er een fout in de route op de navigatie waardoor ze even verkeerd reden. Valt ook niet mee om road captain te zijn.  Bij de watermolen is er een photoshoot van ongeveer een half uur. Na de photoshoot rijden wij nog een klein stukje en komen dan weer bij het huis van Christel aan.Eenmaal thuis aangekomen (en we alle keurig op 1,5 meter afstand staan), kreeg Christel uit handen van de Penningmeester een mooie troostdeken. Deze kwam dit keer niet van troostdekentjes Overijsel, maar was door de stiefmoeder van Jolanda gehaakt op een bijzondere wijze. Toen kwamen daar toch de waterlanders even. Christel ondanks dat de dag voor jouw was, was je onderweg toch met je man bezig om zijn appelgebakje klaar te maken zodat hij die kon opeten.
De mensen die er deze dag bij waren wensen jou heel veel kracht en energie om dit nog jaren vol te kunnen houden. Je weet ons nu te vinden, schroom niet om te vragen.

Stichting Bikers4all bedankt alle aanwezigen die deze dag tot een mooie dag hebben gemaakt.

Mocht u ook iemand weten wie dit zou kunnen gebruiken, stuur een mail naar info@bikers4all.nl

Zondag 19-07-2020 …
de eerste Ride Out van dit jaar.

Vandaag reden we voor Karin.

Karin heeft al veel voor haar kiezen gehad en nu moet ze zelf behandeld worden voor een vorm van bloedkanker. Dus eerst aderlatingen behandeling en dan straks de chemo behandelingen.

Volgens haar vriendin verdient zij dat steuntje in de rug om de kracht te vinden om door te vechten.

Om 10.45 uur verzamelde wij bij de McDonalds in Hengelo-Zuid. Er was voor 30 personen plek om aan deze Ride Out mee te werken. 24 motoren, 2 trikes en 1 volgauto reden mee.

Om 11.15 uur reden we naar Enschede en we kwamen om ongeveer 11.35 uur aan bij het huis van Karin.

Ze hoorde ons al aan komen rijden en kwam naar buiten lopen.
 “Allemaal voor mij?” vroeg ze.

Iedereen plaatste zijn motor netjes in vluchtstand langs de weg.

De voorzitter loopt naar haar toe en neemt het woord om haar uit te leggen wat de bedoeling is van vandaag. Normaal vraagt hij ook iedereen zich voor te stellen, maar dat hebben we dit keer, wegens Covid-19, maar even achterwegen gelaten.

250Na ongeveer 15 minuten ging de reis beginnen. Zij mocht kiezen bij wie ze achterop wou, op een motor of op een trike. De keuze was snel gemaakt, “Ik wil op die paarse Harley”.

En zo begon de reis.

De rit door Enschede was even een dingetje met al die verkeerslichten. Maar de nieuwe tailrunner pakte het snel op.  Wel mooi om te zien dat twee gelijke Honda Shadow motoren de groep afsloten.

We reden richting Losser, van daaruit via Oldenzaal richting Denekamp. De tailrunners blokte om en om de rotondes.

Bij Denekamp reden we naar de photoshoot locatie, Landgoed Singraven.
De grote groep fietsers, die aan het lunchen waren voor de ingang, keken verbaasd dat wij het Landgoed op wilde rijden.

De beheerder was op de hoogte dat wij kwamen en zorgde, na een telefoontje, dat het hek geopend werd. We reden het terrein op en parkeerde netjes voor het prachtige landhuis.

Kirsten, onze eigen fotograaf, heeft vele mooie foto’s gemaakt van de groep en het prachtige landgoed er omheen. Ook een groepsfoto van de rijders samen met de beheerder mocht niet ontbreken. Wat een schitterende locatie! Na een “heel erg bedankt dat we dit hebben mogen doen”, rijden we een klein stukje verder naar het naastgelegen restaurant. Hier werd iedereen in de gelegenheid gesteld om wat te eten en drinken. Ondertussen legde de voorzitter flyers op de tafels wat al snel uit handen werd genomen door een vrijwilligster. De kinderen die we tegenkwamen kregen een sticker van de stichting. En sommigen mochten even op een trike of op de Harley zitten voor een mooie stoere foto.

Na de lunch werd de rit vervolgd en reden we een geweldige route in de omgeving waarna we uiteraard nog een stop hadden om een ijsje te eten.

Dan volgt de terugreis naar het huis van Karin in Enschede alwaar we, na een rit van 110 kilometer, rond 16.00 uur arriveerde.

Iedereen werd bedankt voor het meerijden door de voorzitter en zeker ook door Karin.

Alle ambassadeurs werden nogmaals bedankt voor de inzet en de hulp onderweg.

Graag bedanken wij nogmaals de beheerder van Landgoed Singraven, voor de gastvrijheid.

We hebben allemaal genoten van deze rit, welke mede door hulp van Ambassadeur Jan mogelijk gemaakt is.

Voor elkaar en met elkaar.

Door samenwerking kunnen we dit doen, en ook blijven doen.

Of Karin genoten heeft? … Onderweg hoorde je “Ooooo wat mooi!” en “Wauw wat gaaf!”.

Ja, denk dat ik kan zeggen dat ze echt heeft genoten vandaag. Ook heeft Karin de opsteker ervaren, de opsteker die zorgt voor dat beetje extra kracht wat zij momenteel zo hard nodig heeft.

En wij? … Wij hebben er een vriendin bij!

Wilt u ook zoiets aanvragen voor een kind of volwassene in uw directe omgeving?

Stuur dan een mail naar info@bikers4all.nl

We kunnen niet alles honoreren maar we kunnen wel snel reageren.

Deze Ride Out was binnen een week rond.

Stichting Bikers4all

Met elkaar, voor elkaar …. Samen maken we het verschil!